2013. ápr. 11.

Tejszínes túrótorta

20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
2 ek. zselatin
25 dkg túró
5 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 ek. citromhéj
3 dl tejszín

A darált kekszet a vajjal összedolgozzuk, kibélelt, kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. A zselatint egy kevés vízben feloldjuk, megmelegítjük - nem forraljuk fel, majd az áttört túróba keverjük. A cukorral és vaníliás cukorral édesítjük, citromhéjjal fűszerezzük. Végül a kemény habbá vert tejszín 2/3-át is beleforgatjuk. A tejszínes masszát a keksz tetejére simítjuk, és a formát legalább 3 órára a hűtőbe tesszük. Ezután a maradék tejszínnel megkenjük, és gumicukorral díszítve tálaljuk.

A krémnek a dupláját is vehetjük: 4 ek. zselatin, 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 ek. citromhéj, 6 dl tejszín

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...