2013. ápr. 25.

Katóka szelet

a tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg puha margarin
1 csomag sütőpor
3 tojássárga
és annyi tej, amennyit felvesz

A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, és három részre osztjuk, melyeket egyenként kinyújtunk, és megsütünk. Miután kihűltek a megsült lapok, egy lapot összetörünk egy tálba, és leforrázzuk 3 dl forró tejjel. A másik kettő lapot félrerakjuk.

a krémhez:
10 dkg puha margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 kanál keserű kakaó
2 kanál lekvár
kevés rum vagy rumaroma
2 marék darált dió

A krémhez valókat robotgéppel összedolgozzuk, és hozzáadjuk az előzőleg összetört, és beáztatott lapot. Egybedolgozzuk, és ezzel a krémmel töltjük be a félretett lapokat. (Az alsó lapra kenjük a krémet, majd a tetejére rátesszük a második lapot.) A végén bevonjuk az alábbi mázzal:

a mázhoz:
3 tojásfehérjét 30 dkg kristálycukorral, gőz felett felverünk, rákenjük a betöltött sütemény tetejére, és tortadarát szórunk rá.

Néhány órát állni hagyjuk, aztán szeleteljük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...