2013. ápr. 7.

Kelkáposztafőzelék

1 fej kelkáposzta
pár db krumpli
só, bors, kömény
olaj, liszt

A kelkáposztát megmosás után vékony csíkokra vágjuk (a torzsáját kivágjuk), a krumplit felkockázzuk. Egy fazékba rakjuk őket, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, majd berántjuk: olajon lisztet pirítunk zsemleszínűre, felöntjük hideg vízzel, és hozzáadjuk a fazék tartalmához - ezzel sűrítünk (ha nem lenne eléggé sűrű, akkor kevés vizet étkezési keményítővel vagy liszttel keverünk ki, és hozzáöntjük az ételhez - egyszer kiforraljuk). Feltéttel vagy anélkül tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...