2013. ápr. 12.

Túrós kalács

A recept forrása: Receptvilág

a tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg margarin
3 ek. cukor
1 tojás
csipet só
2-3 dl tej

3 dkg élesztő
pici cukor
kevés tej

a töltelékhez:
50 dkg túró
12 dkg porcukor
5 dkg margarin
2 tojás
mazsola
citromhéj (ha van)

a tetejére, kenéshez:
felvert tojás

Az élesztőt kevés tejben, pici cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez hozzáadva a cukorral, sóval, lágy margarinnal, tojással, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk - se túl kemény, se túl lágy ne legyen. 30 percig kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: A túrót a tojássárgával, porcukorral, margarinnal, mazsolával, citromhéjjal kézzel összedolgozzuk, majd fakanállal óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.

Két részre osztjuk, melyeket egyenként téglalap alakúra kinyújtunk. A kinyújtott tésztára kenjük a töltelék felét, majd behajtjuk két rövidebbik oldalán, és feltekerjük, mint a bejglit. A másik darabbal is ugyanígy járunk el. Ebből a mennyiségből két rúd lesz, melyeket kiolajozott tepsibe fektetünk, lekenjük tojással, és még 20 percig pihentetjük.

Előmelegített sütőbe tesszük, nem teljes lángon, kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...