2013. ápr. 22.

Paprikás csirke

csirkefarhát feldarabolva/csirkecomb/más csirkedarab
1-2 fej vöröshagyma
olaj - pirospaprika
só, bors, zöldfűszerek
(paprika, paradicsom)
liszt-tejföl

Hagymát pirítok zsiradékon, majd lehúzom a tűzről,  megszórom pirospaprikával, elkeverem és belerakom a feldarabolt csirkefarhátat/csirkecombot/másfajta csirke alapanyagot. A tűzre visszatéve ízesítem sóval, borssal, rakhatok bele paradicsomot vagy paprikát is. Puhára főzöm. 

A végén a csirkehúst kiveszem belőle, és a szaftját behabarom tejföllel, majd visszahelyezem a csirkedarabokat (így nem törik össze, miközben habarom). Egyszer kiforralom, és utóízesítem fűszerekkel (használhatok zöldfűszereket is, pl.: kakukkfű).

Nokedlivel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...