2013. ápr. 10.

Rizses hús

30 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, zöldborsó)
50 dkg sertéslapocka
30 dkg rizs
só, bors, őrölt köménymag

A feldarabolt zöldségeket, a felkockázott hússal, és a fűszerekkel annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzöm - kb. 1,5 liter volt nálunk. 

A rizst megfuttatom kevés olajon, és a húsos-zöldséges lével felengedem. (A felöntött lé háromszorosa legyen a rizs mennyiségének). Addig kell párolni lassú tűzön, míg a rizs meg nem puhul. Utána hozzáadom a megfőtt zöldségeket, a húst, és összeforgatom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...