2012. dec. 12.

Ananászos rántott szelet

csirkemell vagy karajszeletek
tojás
liszt
zsemlemorzsa
só, bors
tejföl
olaj

egy doboz körananász
20 dkg reszelt sajt
petrezselyem
tejföl
só, bors

A hússzeleteket sózom, borsozom. Lisztet készítek elő, majd tojást verek fel sóval, borssal, és annyi kiskanál tejföllel, amennyi tojást használok; végül a zsemlemorzsát is tányérba teszem. A szokásos módon kirántom a szeleteket bő olajban.

A sajtgolyóhoz a reszelt sajtot 1-2 kanál tejföllel, sóval, borssal, petrezselyemmel és egyéb fűszerrel összegyúrom, hogy kis gombócokat tudjak majd belőlük formálni.

Egy tepsit kikenek zsiradékkal és rárakosgatom a rántott húst. Mindegyikre rakok egy körananászt és annak a közepébe egy sajtgolyót.

Betolom az egészet az előmelegített sütőbe, és addig sütöm, míg a sajt ráolvad a húsra.

Megjegyzés: A receptet az Alíz konyhájában található Ananászos rántott szelet alapján készítettem el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...