1 kg sertéshús
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg vöröshagyma
kis kanál paradicsompüré
só
pirospaprika
kevés liszt
4 dl tejföl
A húst csíkokra vágjuk. A zsírt felforrósítjuk, hozzátesszük a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, megfonnyasztjuk, meghintjük kevés pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel és jól felforraljuk. Ezután beletesszük a húst, a paradicsompürét, megsózzuk, összekeverjük és fedő alatt, rövid lében puhára pároljuk. Majd hozzáöntjük a liszttel elkevert tejfölt és jól felforraljuk. Ha sűrű volna, kevés vízzel hígítjuk.
Párolt rizzsel, nokedlivel tálaljuk!
A receptet Rákóczi János: Konyhaművészet c. könyvéből vettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.