liszt
tojás
só, bors
olaj
Vizet forralok egy fazékban sóval és olajjal. Közben elkészítem a nokedlit: egy tálba lisztet, 1-2 tojást, sót teszek és annyi vizet öntök rá, hogy kikeverve nyúlós állagú galuskasűrűségű massza legyen. Nokedliszaggatóval adagonként elkészítem.
Olajat forrósítok, és felverem a tojásokat sóval és borssal. A felhevült olajon átmelegítem a nokedlit, majd a felvert tojásokat ráöntöm, és összesütöm az egészt.
Savanyúsággal vagy fejes salátával tálalom.
Megjegyzés: 50 dkg lisztből készült nokedlihez 5-6 felvert tojást számítok, de minél több tojást használok, annál finomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.