2012. dec. 23.

Diós guba

szikkadt kifli
darált dió
tej
cukor
vaníliás cukor
méz
mazsola (folyadékba áztatva)
zsiradék

A kiflit felkarikázom. A diót ledarálom. A tejben elkeverem a cukrot, és a vaníliás cukrot. A mézet előveszem. A mazsolát beáztatom a rumba/vízbe/tejbe.

A tepsit kikenem zsiradékkal. A kifliket leöntöm cukros tejjel úgy, hogy mindenhol érje, ne maradjon száraz. A tepsi aljára rakosgatom a karikákat, rá mazsolát hintek, és megszórom bőven darált dióval. Ekkor még egy kifli-mazsola-dió réteg következik, s a tepsi megtelik. A tetejére mézet csurgatok, s előmelegített sütőbe tolom, aranyszínűre sütöm.

Kockára vágva tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...