a tészta:
5 tojás
25 dkg kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl olaj
25 dkg liszt
2 ek. kakaó
1 tasak sütőpor
a puding:
9 dl tej
6 ek. kristálycukor
2 csomag vaníliás puding (vagy puncs/eper)
a máz:
2 kis pohár tejföl vagy joghurt
4 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elsőként a pudingot főzzük meg cukorral tejben, és hagyjuk hogy kihűljön. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk, félretesszük. A tojássárgáját cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, olajat, vaníliás cukrot, sütőporos lisztet, kakaót. Végül a fehérjehabot fakanállal óvatosan beleforgatjuk
Kizsírozott tepsibe öntjük a masszát, és elegyengetjük. A kihűlt pudingból kiskanállal a massza tetejére szaggatunk. Előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük.
A tejfölt vagy joghurtot cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, majd mikor kivesszük a megsült tésztát, rákenjük a tejfölös keveréket, és visszatoltjuk pár percre még a sütőbe.
Megjegyzés: nem muszáj egyféle pudingból készíteni, lehet felesben is. 4,5 dl tejjel vaníliás, a másik feléből külön puncs vagy eper pudingot.
Nekem nem volt itthon tejfölöm, ezért joghurtot kentem a tetejére, így még pikánsabb lett a sütemény!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.