2012. dec. 13.

Mákos guba

szikkadt kifli
tej
cukor
vaníliás cukor
darált mák
zsiradék
méz

Tegnapi szikkadt kiflit karikázunk fel. Tejet melegítünk, cukrot, és vaníliás cukrot keverünk bele ízlés szerint. Mákot darálunk, és elkeverjük porcukorral. Egy tepsit készítünk elő, kivajazzuk. A kifliket meglocsoljuk cukros tejjel, de ne ázzon szét.

A tepsibe egy réteg kiflit rakunk, szétterítjük. Meghintjük mákkal bőségesen. Az előbbi műveletet addig ismételjük, míg a tepsi meg nem telik, legfelül mák legyen. A tetejét kevés mézzel meglocsolhatjuk. Berakjuk az előmelegített sütőbe kb. 30 percre. A lényeg, hogy kicsit összesüljön a rakottas.

Kockára vágva kínáljuk!

változat: mazsolával, szilvalekvárral és mézzel gazdagítjuk a rétegeket

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...