a tésztához:
70 dkg liszt
2 tojás
1 kis pohár kefir
1 dl étolaj
6 dkg cukor
csipet só
1 dl tej
5 dkg élesztő
a töltelékhez:
20 dkg margarin
3 dkg só
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta alapanyagaiból kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt, négy részre osztjuk. Két részből két darab kört nyújtunk, és az egyik lapot megkenjük a margarinnal habosra kevert só felével, majd rárakjuk a másik lapot. Ugyanígy járunk el a másik két rész esetében is. (Lényegében a négy cipóból 4 körlapot készítünk, ebből kettőt-kettőt egymásra rakunk, és krém van közte.)
A két-két körlapot 12-12 cikkre vágjuk, a nagyobbik felétől kezdve kifli formára tekerjük. Tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
A kifliket megtölthetjük reszelt sajttal, apróra vágott kolbásszal, szalonnával, pizzakrémmel, sonkával, amivel akarjuk.
Tapasztalataim:
Kisebb kifliket is készíthetünk, ilyenkor több cikkre vágjuk a tésztát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.