2012. dec. 4.

Krumplileves - anyu-féle

krumpli
egy vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
zellerszár
egy zöldpaprika
egy paradicsom
liszt
olaj
só, bors
babérlevél
pirospaprika

A krumplit kockára vágjuk, a zellerszárat kétfelé (de egyben is hagyhatjuk). Hideg vízben felrakjuk őket főni, babérlevéllel, sóval, borssal, zöldpaprikával, egy egész vöröshagymával, pár gerezd fokhagymával, egy paradicsommal együtt és addig főzzük, míg a krumpli puha nem lesz.

Rántást készítünk: Felhevült olajon lisztet pirítunk, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük és az egészet hozzáadjuk a leveshez. Egyszer kiforraljuk, közben utóízesítünk.

Megjegyzés: a végén a vöröshagymát, zöldpaprikát nyugodtan kidobhatjuk a levesből

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...