krumpli
egy vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
zellerszár
egy zöldpaprika
egy paradicsom
liszt
olaj
só, bors
babérlevél
pirospaprika
A krumplit kockára vágjuk, a zellerszárat kétfelé (de egyben is hagyhatjuk). Hideg vízben felrakjuk őket főni, babérlevéllel, sóval, borssal, zöldpaprikával, egy egész vöröshagymával, pár gerezd fokhagymával, egy paradicsommal együtt és addig főzzük, míg a krumpli puha nem lesz.
Rántást készítünk: Felhevült olajon lisztet pirítunk, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük és az egészet hozzáadjuk a leveshez. Egyszer kiforraljuk, közben utóízesítünk.
Megjegyzés: a végén a vöröshagymát, zöldpaprikát nyugodtan kidobhatjuk a levesből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.