2012. dec. 5.

Sertéspörkölt

1 nagy fej vöröshagyma
fél kg sertéshús (lapocka, comb)
pirospaprika
olaj
1 zöldpaprika
1 paradicsom
só, bors
kakukkfű, fokhagyma

Hagymát pirítok olajon, lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, gyorsan elkeverem, visszarakom a tűzre, majd hozzáadom a felkockázott sertéshúst (lapocka), egy paradicsomot cikkezve, és zöldpaprikát karikázva. Összedolgozom, kis vízzel felöntöm. Sózom.

Addig főzöm, míg puha lesz a hús. Az utolsó lépésekben fűszerezem: só, bors, fokhagyma, kakukkfű.

Nokedlivel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...