egy kisebb fej karfiol
néhány darab krumpli
zöldpaprika
1-2 babérlevél
só, bors
olaj
liszt
pirospaprika
liszt
tejföl
víz
A karfiol rózsáira szedem, a krumplit megpucolom és kis kockákra vágom. Egy nagy fazékba belerakom a zöldségeket, a zöldpaprikát, a babérlevelet és felöntöm vízzel. Sózom, fűszerezem. Puhára főzöm, majd a végén berántom és behabarom.
Rántás: olajat hevítek, lisztet pirítok rajta, majd a tűzről lehúzva megszórom pirospaprikával, elkeverem és felöntöm hideg vízzel. A leveshez öntöm.
Habarás: lisztet, tejfölt és kevés vizet keverek ki csomómentesre a forró levesből vett lével és visszaöntöm a fazék tartalmához. Felforralom és ha kell, még fűszerezem a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.