8 zsemle
8 dl tej
16 dkg cukor
vaníliás cukor vagy vanília aroma
a töltelék:
fél kg túró
tejföl
kristálycukor ízlés szerint
mazsola
vaníliás cukor
citromhéj vagy narancshéj
a tetejére:
tejföl
kristálycukor
A zsemlék tetejét levágom, félreteszem, a belsejüket kikaparom és egy nagy tálba teszem. A kikapart zsemléket cukros tejbe mártom (ne áztassuk el őket) és egy kikent tepsire rakosgatom.
A tálba a zsemlebélhez rakom a túrót, ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot, mazsolát, citrushéjat és annyi tejfölt, hogy ne legyen a massza száraz. Ezzel töltöm meg a zsemléket egyenként, majd rájukrakom a levágott kalapjukat, és a végén tejföllel kikevert cukorral kenem le a tetejüket.
Forró sütőbe tolom pirulásig. Porcukorral meghintve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.