2012. dec. 3.
Halászlé alap
halfej, halfarok
apróhal, halcsontok
vöröshagyma
zöldpaprika, paradicsom
pirospaprika, só, bors
fokhagyma
Halfejet, farkat, apróhalat, halcsontokat félkarikára vágott vöröshagymával, zöldpaprikával, paradicsommal, sóval, borssal, fokhagymával felrakok vízben főni.
Amikor felforr, pirospaprikával megszórom bőven, majd az egészet botmixerrel turmixolom, hogy sűrűbb legyen. Leszűröm, és az így kapott lébe ízlés szerint főzhetek besózott halszeleteket, ikrát vagy tésztát is. Az alaplevet a végén még utóízesítem, ha arra szükség van.
Megjegyzés: A halfejből, farokból, csontokból, apróhalakból több is mehet bele, akár többfajta. Halászlé-kockával is megspékelhetem a levest.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.