25 dkg liszt
1-2 tasak vaníliás cukor
fél csipet só
1 tojássárga
(fél tk. rum vagy konyak)
(25 ml tejföl vagy tej)
(vaníliás)porcukor
A margarint, lisztet, sót, vaníliás cukrot, tojássárgát elkezdjük összedolgozni, és még mielőtt összeállna, adjuk hozzá a rumot vagy konyakot. Ha nem állna össze, akkor tehetünk hozzá tejet vagy tejfölt, de csak nagyon keveset, hogy ne legyen lágy a tészta! Ha megvan, folpackba vagy alufóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. (nálam mélyhűtőbe került)
A pihentetés után a tésztából hosszú nem túl vékony rudakat sodrunk, kb. 8 cm hosszúra vagdossuk őket és a két végüket lehajtjuk kifliformájúra. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt megsütjük. Még forrón meghintjük vaníliás porcukorral a kifliket!
Ebből a mennyiségből nekem két tepsivel lett.
A süteményt a desszert.eu oldalán található Klasszikus hókifli alapján készítettem el, némi változtatással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.