56 dkg liszt
21 dkg margarin
2 dkg élesztő
6 dkg porcukor
2 dl tej
A hozzávalókat kimérjük. Az élesztőt nem kell felfuttatni. A tej kivételével az összes alapanyagot összemorzsoljuk, majd apránként gyúrjuk össze a tejjel. Rugalmas tésztát kell kapnunk, melyet kisodrunk hosszú rúdra, és fél órát pihentetjük.
4 részre osztjuk, és kinyújtva megtöltjük bejgli-töltelékkel, majd feltekerjük és a tetejét lekenjük tojássárgával. Amikor a tojássárga rászáradt, akkor tojásfehérjével kenjük le, de nem kell felverni.
Érdemes ilyenkor egy éjszakát pihentetni, mielőtt sütjük. Másnap előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsül a beigli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.