1-2 fej vöröshagyma
néhány darab sárgarépa és fehérrépa
1 karalábé
negyed zeller
(vagy amilyen zöldség éppen otthon van)
olaj
liszt
só
bors
petrezselyem
A hagymát félkarikára vágom, a zöldségeket pedig kockára vagy karikára. Ha az előkészítés megvan, akkor a hagymával együtt olajon elkezdem párolni a zöldségeket. Párolás után liszttel megszórom, felöntöm hideg vízzel, és sózom, borsozom. Amikor a zöldségek megpuhultak, levesbetéttel gazdagíthatom az ételt: nokedlivel, grízgaluskával, májgombóccal, tésztával...etc. A legvégén még utóízesítem, ha arra van szükség, illetve megszórom petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.