2012. nov. 27.

Znaimi ecetes borda

8 szelet karaj/tarja/csirkemell
2 ek. zsiradék
liszt

1 nagy fej vöröshagyma
1 petrezselyemgyökér
1 szál sárgarépa
1 dl tejföl
egy evőkanál liszt

karikára vágott ecetes uborka
só, bors, babérlevél

A kivert, megsózott hússzeleteket lisztbe mártjuk, és a zsiradékban elősütjük. A húst kivesszük és félretesszük, a zsírjában megpirítjuk a karikára vágott hagymát meg a zöldségeket. Egy kevés vizet öntünk alá, belerakjuk a fűszereket, a húst visszatesszük, és puhára pároljuk. Végül a húst tűzálló tálba rakjuk, melegen tartjuk, a mártását a lisztes tejföllel besűrítjük és áttörjük. A mártásba néhány karikára vágott ecetes uborkát teszünk és felforralva a húsra öntjük. Makarónival tálaljuk.

Megjegyzés: nokedli, tarhonya és párolt rizs is ugyanolyan jó hozzá

A receptet F. Nagy Angéla szakácskönyvéből készítettem el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...