8 szelet karaj/tarja/csirkemell
2 ek. zsiradék
liszt
1 nagy fej vöröshagyma
1 petrezselyemgyökér
1 szál sárgarépa
1 dl tejföl
egy evőkanál liszt
karikára vágott ecetes uborka
só, bors, babérlevél
A kivert, megsózott hússzeleteket lisztbe mártjuk, és a zsiradékban elősütjük. A húst kivesszük és félretesszük, a zsírjában megpirítjuk a karikára vágott hagymát meg a zöldségeket. Egy kevés vizet öntünk alá, belerakjuk a fűszereket, a húst visszatesszük, és puhára pároljuk. Végül a húst tűzálló tálba rakjuk, melegen tartjuk, a mártását a lisztes tejföllel besűrítjük és áttörjük. A mártásba néhány karikára vágott ecetes uborkát teszünk és felforralva a húsra öntjük. Makarónival tálaljuk.
Megjegyzés: nokedli, tarhonya és párolt rizs is ugyanolyan jó hozzá
A receptet F. Nagy Angéla szakácskönyvéből készítettem el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.