1 nagy fej hagyma
3 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
2 konzerv gomba
olaj, liszt
só, bors
A felhevült olajra rádobom a félkarikára felszelt hagymát, összeforgatom vele, picit pirítom, majd hozzáadom a felkockázott répákat, és a konzerv gombát vagy ha van, akkor a felszelt frisset. Együtt pirítom őket egy ideig, majd megszórom liszttel, elkeverem és felöntöm vízzel. Sózom, borsozom, és készre főzöm.
Tapasztalataim:
Lehet belefőzni nokedlit is. Tojás + só + annyi liszt, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk, melyet kiskanállal szaggatunk a levesbe. Hamar megfő.
A zöldségeket tekintve gazdagíthatjuk zellerrel, karalábéval, borsóval vagy ami éppen otthon van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.