2012. nov. 21.

Káposztás tészta




1,5 kg fehér káposzta
2 ek. cukor

50 dkg száraztészta
olaj
só, bors

Lereszelem a káposztát. Száraz, forró serpenyőben (nagy méretű) karamellizálom a cukrot 1 ek. vízzel. Ha már barnulni kezd, hozzáöntök egy pici olajat, és ha felforrósodott, rádobom a káposztát. Sózom, borsozom enyhén. Alaposan összekeverem. Lefedve készre párolom. Ha kell, pici vizet öntök rá. Ha már puha, leveszem a fedőt róla, s lepirítom.

A tésztát bő, sós, olajos vízben kifőzöm, és hozzárakom a káposztához, jól elkeverem az egészet. Porcukorral tálalom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...