2012. nov. 27.

Krumplis tócsi



krumpli, liszt

só, bors, fokhagyma
olaj

A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszelem, hozzáadom a fűszereket és annyi lisztet, hogy összeálljon a tésztamassza.


Felhevített olajra teszek néhány evőkanállal a krumplis masszából, szétterítem, majd mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Tejföllel kínálom.


Tapasztalataim:

Nos, anyám tesz bele tojást, én nem, tehát ha valakinek nincs otthon tojása, akkor ne ijedjen meg, hogy nem tud ezért tócsit sütni, mert deigentud!

Mi tenyérnyi méretűeket szoktunk készíteni, és általában feltétként tartalmas leves mellé esszük, de én el tudom képzelni önálló fogásként is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...