60 dkg liszt
25 dkg zsír
1 kispohár tejföl
1 kispohár kefir
2 dkg élesztő
1 tojás
só
sajt és tojás a tetejére
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a sajt és az egyik tojás kivételével, majd gyúródeszka-szélességűre kinyújtjuk, és feltekerjük, mint a bejglit.
30-40 percig hideg helyen pihentetjük, addig előmelegítjük a sütőt, a tepsit előkészítjük, a sajtot lereszeljük, a másik tojást felverjük.
A pihenőidő letelte után a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel megcsíkozzuk, (hogy a pogácsa teteje mintás legyen) majd kiszaggatjuk a tepsin felsorakoztatja felvert tojással lekenjük, és sajttal megszórjuk.
Addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
Megjegyzés: a kispohár tejföl és kefir a 175 g-os kiszerelésűre vonatkozik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.