a rizshez:
rizs
olaj
só, bors, fokhagyma
(egyéb fűszer)
a májhoz:
csirkemáj vagy egyéb máj
vöröshagyma
zöldpaprika
olaj
majoránna
fokhagyma
só
Rizst mosunk meg vízben, és hagyjuk lecsepegni. Lábasban zsiradékot hevítünk, majd a rizst belerakjuk, és pirítjuk egy kevés ideig, majd felöntjük dupla annyi vízzel, mint amennyi a rizs mennyisége volt. Ilyenkor rakjuk bele a sót, borsot, fokhagymát, illetve egyéb fűszereket, amiket szeretnénk. Felforraljuk, és forrás után takarékra állítva a gázt, lefedve addig pároljuk, amíg a víz el nem tűnik a felszínéről. Keverni nem igazán szabad. Forrástól számítva 20-30 perc alatt készen van.
A csirkemájat vékony csíkokra vágom. A hagymát fölaprítom. A zöldpaprikát előkészítem. Olajat forrósítok, a kockára vágott hagymát, és a karikára vágott zöldpaprikát rádobom, és összeforgatva megpárolom. Ha a hagyma megpuhult rárakom a májat, és megborsozom. Nem kell sokáig sütni, maximum 2-3 percig. A lényeg, hogy ne maradjon véres - ezt könnyen ellenőrizhetjük: ha kiveszünk egy darab májat, és kettévágva élénk színe van. Sózni nem szabad sütés közben. Amikor megsült, meghintem majoránnával, és reszelek rá fokhagymát.
Amikor a rizs is, és a máj is elkészült, akkor egy nagy lábasban összekeverem őket, és melegen, tányérokba szedve tálalom.
Megjegyzés: Mostanában előszeretettel használok igazi fokhagyma helyett fokhagyma granulátumot, mely nem tartalmaz sót. Ez azért is előnyös nekem, mert gyakran megesett, a fokhagyma elrohadt, mert nem volt mihez felhasználnom.
Önálló ebédként és köretként is finom ez az étel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.