12 dkg Ráma
30 dkg porcukor
4 tojássárga
ezeket habosra keverem, és hozzáadom az alábbiakat:
2 kanál barack lekvár
kevés rum
citromhéj
6 dkg dió
1 kis pohár tejföl
4 tojás felvert fehérje
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
Jól összedolgozzuk, majd a háromnegyed részét őzgerincbe töltjük. A maradék masszába keverünk 1 kanál kakaót, és az őzgerincbe rakott sárga massza közepébe húzunk vele egy csíkot.
Előmelegített sütőbe megsütjük, majd sütés után kiborítva a következő mázzal vonjuk be:
20 dkg cukrot
1 kanál kakaót
4 ek. tejet
felfőzünk, majd a végén 10 dkg vajat keverünk bele. Az így kapott mázat csurgatjuk a tészta tetejére még melegen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.