2012. nov. 27.

Pizza (alaptészta)



1 kk. cukor
2 dkg élesztő
1 csésze langyos víz


megfuttatjuk az élesztőt 

40 dkg liszt 
5 kanál olaj 


hozzáadni az élesztőt, s addig gyúrni, amíg elválik a gyúródeszkától. 30 perc kelesztés.

Kelesztés után kinyújtjuk, majd belefektetjük a tepsibe, és azzal pakoljuk meg amivel tetszik! Ebből a mennyiségből egy tepsire való lesz.

Tapasztalataim:
A képen fagyasztott mexikói zöldséges pizza látható. A nyers tésztára először a paradicsomos szószt kenjük, rá aprított sonka vagy párizsi, mexikói zöldségkeverék és reszelt sajt kerül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...