2012. nov. 27.

Sós ropogós



55 dkg liszt
20 dkg zsír
2 dkg élesztő
kevés tej
pici cukor

tojás + kömény/szezámmag/sajt (a tetejére)

Kevés tejet melegítek, beleszórok egy kis cukrot, majd elmorzsolom benne az élesztőt, felfuttatom.

A lisztet összevegyítem a felfuttatott élesztővel, a zsírral és annyi sóval, hogy érezni lehessen a tésztában. Jól összegyúrom, kidolgozom. Ne legyen kemény a tészta, se túl lágy. Ha szükséges, langyos tejet adok hozzá.

1 órára hideg helyre rakom (hűtőbe), majd ujjnyi téglalappá nyújtom, csíkokra vágom, felvert tojással megkenem, megszórom köménymaggal, reszelt sajttal vagy szezámmaggal.

Előmelegített sütőbe teszem, s addig sütöm, míg a teteje megpirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...