2012. nov. 27.

Tejfölös tekercs

30 dkg liszt
1,5 dl langyos tej
1 dl étolaj
1 kiskanál só
1 dkg élesztő
2 tojás

a töltelékhez:
tejföl
sajt, szalonna, kolbász, sonka, pizzakrém, fokhagymapor

Az élesztőt kevés tejjel és egy kanál cukorral felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a sóval, kevés olajjal, és egy tojással együtt. Összedolgozzuk, ha nem állna össze, akkor a maradék tejjel, és olajjal lehet nem túl lággyá gyúrni. 

30-40 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk. Közben a muffintepsit a maradék olajjal kikenjük, és a sütőt előmelegítjük.

A kinyújtott tésztára tejfölt kenünk, és ízlés szerint gazdagíthatjuk reszelt sajttal, szalonnával, kolbásszal, pizzakrémmel, fokhagymaporral vagy amivel szeretnénk.

Feltekerjük, és 12 darabra vágjuk, ezeket a muffintepsi mélyedéseibe állítjuk és a tetejét lekenjük a másik tojással.

25-30 percig sütjük előmelegített sütőbe.

változat: tejföl - reszelt sajt
változat 2: tejföl - szalonnakocka
változat 3: tejföl - szalonnakocka - reszelt sajt - fokhagymapor

Igazából nagyon sokféle variációja van ennek a tekercsnek - ki-mivel szereti, azzal tölti.

A receptet a Böbsi konyhájában talált Sajtos-tejfölös tekercs alapján készítettem el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...