2012. nov. 21.

Gombaleves

friss vagy konzerv gomba
vöröshagyma
liszt
olaj
só, bors

A gombát, ha friss, megtisztítom és szeletekre vágom, ha konzerv akkor szűrőbe öntöm, és hagyom lecsöpögni. Vöröshagymát kockázok, de lehet félkarikára is vágni.

Az előkészített hagymát olajon pirítani kezdem, és hozzáadom a felszelt gombát is. Amikor összeesik, megszórom liszttel, és felöntöm vízzel. Sózom borsozom, és addig főzöm, míg puha nem lesz a gomba. 

Megjegyzés: Ez a leves így is nagyon finom, ez az egyszerűbb változat, de tehetek bele levesbetétet is, és habarást is készíthetek hozzá.

Habarás: lisztet, tejfölt és a levesből vett forró levet csomómentesre kikeverem, visszaöntöm az egészet a leveshez, és jól kiforralom.

Levesbetétnek nokedlit javaslok vagy csipetkét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...