fél kg sárgaborsó
babérlevél
pár darab paradicsom
Húsvarázs vagy Füstölt ízesítő kocka
1 szál kolbász
pár darab sárgarépa és fehérrépa
egy fél zellergumó
liszt
olaj
pirospaprika
só, bors
A sárgaborsót átmosom, és forró vízbe beáztatom. Ezt a műveletet még egyszer megismétlem, miután kihűlt a víz. Közben a paradicsomot, a zellert, a sárgarépát, és a fehérrépát felkockázom, a kolbászt karikára szelem.
Egy nagy edényben felrakom a sárgaborsót pár darab babérlevéllel, és a paradicsommal együtt főni. Ha van, akkor rakok bele Húsvarázst vagy Füstölt ízesítő kockát. Nagy lángon főzni kezdem, és ha habos lesz a teteje, akkor egy szűrő segítségével a habot leszedem róla.
Félidőben hozzáadom a kolbászt, a répákat, és a zellert is. Közben ízesítem. Ha puhára főtt minden, akkor berántom, de ez a lépés elhagyható.
A rántáshoz zsiradékot hevítek, és lisztet szórok bele, egy kicsit pirítom rajta, majd a tűzről lehúzva pirospaprikával megszórom, elkeverem, és hideg vízzel felöntöm - ez mehet is bele a levesbe. Kiforralom, és forrón tálalom. Ha kell, fűszerezem, ahogy tetszik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.