A recept forrása: Webcukrászda
30 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg darált dió
15 dkg porcukor
csipet só
a tetejére:
olvasztott csoki
(dekorcukor)
A lisztet, a puha margarint, darált diót, porcukrot a csipet sóval egyneművé gyúrjuk gyors mozdulatokkal. Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, kerek formával kiszaggatjuk, tepsibe tesszük és egy kisebb kör alakú formával kiszaggatjuk a közepét.
Előmelegített sütőbe, világos színűre sütjük. Hűlni hagyjuk.
A kihűlt kekszeket olvasztott csokival bevonjuk és ha van, dekorcukorral megszórjuk.
Tapasztalataim:
Nagyon könnyen elkészíthető, gyors finomság. Önmagában is finom, de csokival bevonva még finomabb!
Legközelebb kicsit vastagabbra nyújtom a tésztát és kisebb köröket szaggatok belőle, hogy ne legyen olyan törékeny - így több a mennyisége is.
További ötletek:
darált mogyoró
darált mandula
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.