2013. nov. 24.

Pischinger szelet



4 db ostyalap

a krémhez:
30 dkg étcsoki
20 dkg margarin
1 dl tejszín
10 dkg porcukor
csipet só

A krémhez valókat gőz felett egyneművé olvasztjuk és hideg helyen hagyjuk kihűlni. 

Miután teljesen kihűlt, robotgéppel habosra keverjük, majd megtöltjük vele a lapokat. A legfelső lap tetejére nem kell krémet kenni, az sima marad, hogy maszatolás nélkül meg lehessen fogni a süteményt szeletelés után.

Legalább egy éjszakára pihenni hagyjuk, de még jobb, ha 1-2 nappal a fogyasztás előtt készítjük el, hogy átgyengüljenek a lapok.

További ötletek:
aprított dióval, mogyoróval, pisztáciával, mandulával szórjuk meg a krémet és úgy rétegezzük a lapokkal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...