2013. nov. 21.

Feketeerdő dzsem

A recept forrása: Dr. Oetker

1 kg magozott meggy
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet csokoládé
2,5 dl víz
fél dl pálinka
fél kg cukor
1 tasak 2:1 dzsemfix
1 tábla étcsoki

A csokiöntetet a vízzel kikeverjük. Egy fazékba tesszük a meggyet, a kristálycukrot, a kikevert öntetet, a pálinkát, és a dzsemfixet, majd az egészet felforraljuk, és forrástól számítva még 3 percig főzzük. A legvégén belerakjuk a tördelt étcsokit, és addig kevergetjük, míg fel nem olvad.

Fertőtlenített üvegekbe töltjük, lekötözzük a tetejét, majd száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.

Tapasztalataim:
2 adagot készítettünk belőle, mert csak próbálkozás volt. Fagyasztott meggyet használtunk hozzá. Eredetileg cseresznyepálinkát ír, de szerintem bármilyen jó - nálunk szilva került bele.

Ami a csokiöntetet illeti - külön csak ezért nem érdemes ezt a hozzávalót beszerezni - szerintem -, elég ha néhány tábla étcsokit tördelünk bele. A Dr. Oetker-s recept ugyan nem írt hozzá csokoládét, de első kóstolásra nem igazán érvényesült a csokiöntet íze, így kiegészítettük vele.

A pálinkát legközelebb a végén adom hozzá, úgy jobban fog érvényesülni.

Nálunk 4 üveggel lett a dupla adagból. A jövőben fogunk még ilyet készíteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...