2013. nov. 16.

Zsemlegombóc



személyenként:
1 zsemle
1/2 tojás
1/2 dl tej
liszt


A zsemlét kockára vágom, mikróban megpirítom, és ráöntöm a forró tejet. Fél órát állni hagyom. Összekeverem a tojással, kevés sóval, és annyi liszttel, hogy jól formálható masszát kapjak.

Sós vízben kifőzöm, kb. 5-10 perc, miután a gombócok feljöttek a víz tetejére.

Tapasztalataim:
Vadashoz készült, és nálunk ennek az adagnak az ötszörösére van legalább szükség.

A zsemlegombócot érdemes megkóstolni, mielőtt úgy döntünk, hogy készen van, nehogy kellemetlen meglepetés érjen bennünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...