2013. nov. 13.

Zalai krémes



A recept forrása: Olcsó-receptek

a tésztához:
6 tojásfehérje
15 dkg darált dió
20 dkg porcukor
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt

a krémhez:
6 tojássárgája
20 dkg porcukor
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
25 dkg margarin
háztartási keksz

a tetejére:
olvasztott étcsoki

A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és tovább keverjük. Apránként mehet bele a darált dió, zsemlemorzsa, és liszt is - ez már a robotgép legalacsonyabb fokozatával. 

Kiolajozott vagy alufóliával kibélelt, közepes méretű tepsibe töltjük a masszát, és előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük.

A krémhez a tojások sárgáját a tejjel, és a pudingporral sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a már kihűlt pudingot, alaposan összedolgozzuk.

A tészta betöltése:
A megsült piskótára kenjük az elkészített krém felét, majd kirakjuk a tetejét háztartási keksszel, és befedjük a maradék krémmel. Hűlni hagyjuk.

Az utolsó lépés, hogy a tetejét bevonjuk olvasztott étcsokival.

Tapasztalataim:
Maga a piskóta megsülés után elég vékonyka, de a krém-, és a kekszrétegtől testessé válik!

A kép egy éppen elkapott pillanatot rögzít.

Friss diónk nem volt, így a fagyasztóból kivett daráltat használtuk hozzá. Eredetileg egy csomag háztartási keksz kell hozzá, de mi kg-s kiszerelésben vettük, úgyhogy nem tudom mennyi fogyott el.

Alufóliával béleltük ki a tepsit, amit a kicsit hűlt piskótáról lehúztunk, nehogy ráragadjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...