2013. nov. 15.

Sült kacsa almával, naranccsal



egy egész pecsenyekacsa
egy narancs, egy citrom
2 db alma
zöldfűszer keverék
olaj, fokhagyma

A sütőt előmelegítjük. A kacsasütő alját bekenjük olajjal. A kacsát megmossuk, leszárogatjuk. Pácot készítünk elő.

A pác:
Pár ek. olajat, zöldfűszer keveréket, citromlevet keverünk össze, majd jól bedörzsöljük vele a kacsát, kívül-belül. A bőre alá fokhagymát nyomunk, a hasába pedig tisztított, felezett almát helyezünk. Az így előkészített szárnyast az edénybe helyezzük.

A maradék pácot ráöntjük, negyedekre vágunk egy narancsot és a kacsa mellé tesszük. Lezárjuk az edényt a tetejével, majd betoltjuk az előmelegített sütőbe.

Kb. 2-3 óra alatt készül el. Először alacsonyabb, majd magasabb hőmérsékleten sütve. Amikor puhára párolódott, akkor érdemes az edény tetejét levenni, és megpirítani. Közben lehet locsolgatni a szafttal.

Tapasztalataim:
Életem első kacsasütése volt úgy, hogy nem igazán szeretem ezt a szárnyasfélét. Ezentúl persze ez másként lesz, mert rájöttem, hogy nagyon is ehető, sőt nincs is vele sok gond, hisz megsül magától.

Ugyan az alma kifolyt belőle, de az ízén ez nem változtatott! Nagyon finom lett a szaftja is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...