A recept forrása: Olcsó-receptek
a tésztához:
5 tojás
25 dkg kristálycukor
5 ek. víz
10 dkg darált dió
fél csomag sütőpor
20 dkg liszt
csipet só
1 mk. fahéj
a krémhez:
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
6 dl tej
2 vaníliás puding
fél liter habtejszín
2 vaníliás cukor
habfixáló
a díszítéshez:
csokireszelék
A tésztához a tojásokat a vízzel, kristálycukorral habosra keverjük, majd apránként adagolva hozzáadjuk a dió-sütőporos liszt-fahéj-só keverékét. Kibélelt tepsibe öntjük a kikevert tésztát, előmelegített sütőbe tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
15 dkg porcukor + 6 dl tej + 2 vaníliás pudingpor hozzáadásával sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A maradék 15 dkg porcukrot a puha margarinnal, és vaníliás cukrokkal kikeverjük, végül a kihűlt pudinggal egyneművé dolgozzuk.
Miután megsült, és kihűlt a piskóta, rákenjük az előzőleg elkészített vaníliás krémet, majd a fél liter tejszínből habfixáló segítségével kemény habot verünk, melyet a vaníliás réteg tetejére simítunk. Csokireszelékkel díszítjük.
Tapasztalataim:
Közepes tepsibe sütöttünk, de legközelebb nagyobb tepsit használunk, mert nagyon magas lett a sütemény. Persze, ez az ízélményen nem változtat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.