2013. nov. 8.

Fahéjas keksz



A recept forrása: Citromhab

a tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
2 tojás
1 tk. vanília aroma
1 tk. őrölt fahéj
1 tasak sütőpor
1 kk. só

a hempergetéshez:
2 ek. őrölt fahéj
4 ek. kristálycukor

A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, felhasználásig hideg helyre tesszük. Mielőtt elkezdenénk gyártani a kekszeket, érdemes bekapcsolni a sütőt.

A hempergetéshez a fahéjat és a cukrot összekeverjük egy tányérba; egy tepsit kibélelünk alufóliával. Az összegyúrt masszából diónyi golyókat formálunk, meghempergetjük a fahéjas cukorba, majd kicsit ellapítva a tepsibe helyezzük őket egymáshoz nem túl közel.

10-15 perc alatt előmelegített sütőbe megsütjük.

Tapasztalataim:
Karácsonyi előkészület gyanánt most az a feladatom, hogy keressek, és próbáljak ki aprósüteményeket, melyeket majd az ünnep alkalmából fogunk elkészíteni. A héten erre a kekszre esett a választásom: nagyon finom ízt ad neki a fahéj, és belül puha az állaga is. 

Eredetileg barna cukorral kellene készíteni, de itthon soha nincs ilyen, így kiváltottam kristálycukorral.

A hempergetéshez használt cukor és fahéj keverékét félre lehet rakni, ha mind nem fogy el a keksz készítése során - nálam egy része megmaradt.

Sokáig eláll dobozban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...