50 dkg liszt
1 tojás
3 ek. kristálycukor
10 dkg margarin
3 dkg élesztő
kb. 2 dl tej
csipet só
felvert tojás
A tésztához valókat összegyúrjuk - az élesztőt kevés langyos tejben fel kell futtatni -, kidagasztjuk, majd meleg helyen kb. 30 perc alatt megkelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, és tetszés szerinti töltelékkel megkenjük. A töltés után két rövidebbik oldalán behajtjuk, majd feltekerjük, mint a bejglit.
Olajjal kikent tepsibe rakjuk, lekenjük a tetejét felvert tojással, majd még 20 percig így hagyjuk pihenni. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával takarjuk le.
2 rúd lesz belőle.
Tapasztalataim:
Ez a Túrós kalács tésztájának a receptje - fent van a blogon.
Ma úgy döntöttünk, hogy kalácsot sütünk, mégpedig diósat. Konkrét receptet nem volt kedvem keresgélni, ezért használtam az említettet. Szabadon tölthető bármivel.
A tészta ne legyen se túl lágy, se túl kemény összegyúráskor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.