fél kg sertéshús
1-2 fej vöröshagyma
pár marék zellerkocka
5-6 db csemegeuborka
só, bors, chili
tárkony, fokhagyma
1 dl bor
olaj
Olajat hevítek, belerakom a félkarikára vágott hagymát, a chilit, és egy csipet tárkonyt, kicsit pirítom. Hozzáteszem a csíkokra vágott húst, megpirítom.
Ezután beledobok pár marék zellerkockát, sózom, borsozom, fokhagymával, és borral ízesítem.
Puhára párolom, és közben önthetek hozzá vizet vagy bort, ha szükséges. Hogy kicsit szaftosabb legyen, étkezési keményítőt vagy lisztet kevés vízzel keverek ki, és a raguhoz adom, összeforralom - ekkor már a kockára vágott uborkát is hozzárakom.
Körettel - pl. rizs - tálalom.
Tapasztalataim:
Ez olyan hirtelen ötlettől vezérelt recept. Eredetileg hentesbordát terveztünk ebédre, de gondoltam, nem fogja elrontani, ha zellert is teszek bele. A fagyasztóba általában van zellerkocka, így adva volt a lehetőség. Persze, ilyen alapon más is kerülhetett volna bele, bátran lehet próbálkozni!
A fűszerezés szintén egyéni ízlés alapján történt. Mivel a tárkonyt imádjuk, így az is került bele csak kevesebb. A bor pedig finom ízt adott az ételnek.
További ötletek:
kevesebb hússal, több zellerrel
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.