Múltkor maradt egy darab kuglóf az előző napi sütésből, ezért arra gondoltam, hogy kipróbálom milyen lefagyasztva. Becsomagoltam alufóliába.
A tegnapi napon valami eleséget kerestem magamnak vacsorára, és akkor jött az ötlet, hogy mi lenne, ha elővenném a kuglófot megnézni, hogy kiengedés után mi lesz belőle. Beraktam a mikróba egy tányérra rakva, majd pár perc alatt felmelegítettem.
Ugyanolyan finom íze volt a kiengedés után is, mint frissen, sőt azt a látszatot is keltette, mintha most sült volna, mert rendkívül forró volt a melegítés miatt.
Legközelebb minden olyan kuglóffal így fogok eljárni, aminek a jellege megengedi a fagyasztást-melegítést.
Arra azért figyeljünk, hogy akkora darabokban tegyük a fagyasztóba, amekkora egyszerre elfogy - tehát én nem javaslom, hogy egybe egy egészet fagyasszunk le, hacsak nem egy egész család eszi azt meg.
Citromos kuglófot citrommázal fagyasztottam egyébként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.