2013. nov. 20.

Mokkakocka

A recept forrása: Receptvilág

4 tojás
12,5 dkg kristálycukor
15 dkg liszt
1 sütőpor
2-3 ek. kakaópor
1-2 ek. őrölt kávé
rumaroma
1 dl olaj
20 dkg darált dió
2 dl szóda

étcsokoládé
olaj

A tojásokat a kristálycukorral habosra kikeverem, ezután hozzáadom a sütőporos lisztet, őrölt kávét, kakaóport, majd az olajat, rumot, darált diót, végül a szódát és egyneművé dolgozom.

Olajjal kikent közepes tepsibe öntöm, előmelegített sütőbe tűpróbáig sütöm. Miután kihűlt, olvasztott csokival leöntöm a tetejét.

Tapasztalataim:
Eredetileg darált mogyoróval készül, de nálunk soha nincs itthon ilyesmi, így pótolhatjuk darált dióval vagy mandulával is. A kávé mennyiségével lehet játszani; én szeretem, ha jó kávés. Szóda helyett jó az ásványvíz is, de szerintem a sima víz is.

Nem túl édes sütemény, kicsit kesernyés a kávé miatt, de ettől ízlik nekem annyira!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...