egy csomag leveles tészta
30 dkg kristálycukor
4 tojásfehérje
olaj
A leveles tésztát kiolvasztjuk, vékonyra kinyújtjuk, és kb. 2 cm széles csíkokat vágunk belőle, melyeket a csőformára tekerünk úgy, hogy kissé fedjék egymást. Olajjal lekent tepsibe rakosgatjuk az ily módon előkészített rolókat, majd előmelegített sütőbe pirosra sütjük.
Még melegen levesszük a csőről, és kihűtjük. Amennyiben kevesebb csövünk van, mint tésztacsík, kicsit várunk, míg a csövek hűlnek, majd a maradék tésztát rácsavarjuk. Szintén mehet a sütőbe.
20 dkg kristálycukrot egy lábasba teszünk, öntünk hozzá egy kevés vizet, és ebből szirupot főzünk. Jól forrjon föl.
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, s amikor már kezd jól habosodni, apránként hozzáadjuk a kristálycukrot (a maradék 10 dkg-t). Ha majdnem kemény habbá verődött, belecsorgatjuk az előzőleg elkészített cukorszirupot, jól összevegyítjük vele. Ezzel a cukros tojáshabbal töltjük meg a habrolókat.
Hideg helyre tesszük, és csak másnap fogyasztjuk, hogy a leveles tészta átgyengüljön.
Tapasztalataim:
Nekünk 12 db csövünk van, és 16 db habroló készült, így nem tudtuk egyszerre betolni a sütőbe, hanem két részletben kellett sütni. Legközelebb még veszünk csőformát.
További ötletek:
karamellás tejszínhabbal
cukrozott tejszínhabbal
sajtos krémmel + reszelt sajt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.