2013. nov. 29.

Hagymás-krumplis lepény

4 főtt krumpli
1 fej hagyma
1 tojás
1-2 tk. mustár
fűszerek
zsemlemorzsa
olaj

A vöröshagymát olajon megdinsztelem, majd a krumplinyomóval összetört krumplihoz adom. Fűszerezem: só, bors, kakukkfű, mustár, hozzáadok egy tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjak eredményül - lényeg, hogy ne essen szét.

Egy-egy darabot kiveszek ebből az összeállított keverékből, két tenyerem között ellapítom amennyire csak tudom, zsemlemorzsába forgatom és forró olajban mindkét felét aranybarnára sütöm.

Mustárral, akármilyen szósszal vagy körettel kínálom, de önmagában is megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...