2013. nov. 1.

Paprikamártásos szelet


A recept forrása: Alíz konyhája

10 szelet hús (nálunk tarjából készült)
5-6 db paprika (ebből 2 zöldpaprika, a többi sima)
1 nagy vöröshagyma
450 g tejföl
2-3 tk. liszt
só, bors
pirospaprika, olaj

A húst kiklopfolom, sózom borsozom, kicsit állni hagyom, majd olajon mindkét oldalát megpirítom, és félrerakom. 

A hús visszamaradt olajos levében megdinsztelem a kockára vágott hagymát, aztán a tűzről lehúzom, és meghintem pirospaprikával, elkeverem, és belerakom a karikára vágott paprikákat. Kevés vizet öntök rá, sózom, borsozom, és belerakom a megpirított húsokat. Puhulásig főzöm.

Ha a hús puha, akkor a tejfölt kikeverem liszttel, és kevés forró paprikás lével, majd a mártáshoz adom, melyből előzőleg kivettem a húsokat. Összeforralom, és leszűröm az egészet, hogy ne legyenek benne paprikadarabok. A sima szószt még utóízesítem, és átforrósítom a hússal együtt.

Forrón tálalom, körettel - a képen párolt rizs látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...