2013. nov. 13.

Diós kalács

a tésztához:
50 dkg liszt
10 dkg margarin
1 tojás
3 ek. kristálycukor
3 dkg élesztő
2-3 dl tej
csipet só

a töltelékhez:
bármilyen lekvár
darált dió
kristálycukor

felvert tojás

Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttattjuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk, kidagasztjuk. A tészta ne legyen túl lágy, se kemény. Meleg helyen fél óra alatt megkelesztjük.

A kelesztés után kettévágjuk, egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, és az alábbi módon töltjük:

Lekenjük lekvárral, megszórjuk bőven cukros darált dióval. Két rövidebbik oldalát kissé behajtjuk, majd úgy mint a bejglit feltekerjük. Így járunk el a másik tésztalappal is.

Kiolajozott tepsibe tesszük, lekenjük a tetejét felvert tojással, és még 20 percig hagyjuk pihenni. Előmelegített sütőbe pirosra sütjük.

2 rúd kalács lesz.

Tapasztalataim:
A fenti tésztából nálam az egyik lett csak diós, melyhez kb. 17 dkg darált diót használtam. A tejet apránként adagoljuk hozzá, mert nem biztos, hogy mind kell.

Ha nagyon sülne a teteje, alufóliával letakarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...