2013. szept. 7.

Paprikás krumpli


1 kg krumpli
1-2 vöröshagyma
olaj, pirospaprika
virsli vagy lecsókolbász
zöldpaprika, paradicsom
só, bors, fokhagyma

Olajon megpirítom a hagymát (adhatok hozzá szalonnát is, akkor a hagymával együtt pirítom meg), majd lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, elkeverem és hozzárakom a megpucolt, hasábokra vágott burgonyát. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Adok hozzá sót, borsot, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot. 

Amikor a krumpli megpuhul, beletesszük a karikára vágott virslit vagy kolbászt, és pár perc főzés után készen is van.

Fehér kenyérrel, savanyúsággal vagy kompóttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...